Tegnap az RTL Klub munkatársai voltak olyan merészek, hogy azt gondolták, hogy ha Orbán Viktor és a NATO-főtitkár Jens Stoltenberg sajtónyilatkozatot tesznek a Parlamentben, akkor ők majd erről tudósíthatnak, ott a helyszínen, élőben.

De rosszul gondolták. Kövér László házelnököt meg jobb nem felbosszantani!

RTL KLUB Kövér László Havasi Bertalan sajtószabadság

 

Mi táplálta a stáb eme naiv ötletét? Hát az, hogy korábban a NATO honlapjára felkerült az az információ, hogy sajtónyilatkozat lesz. Valamint mivel van szemük, ezért látták, hogy az esemény helyszínéül szolgáló teremben jó pár kamera ott figyel, amiből arra következtek, hogy az esemény sajtónyilvános. 

Igazából az is volt csak Fideszes értelemben: a közmédia számára. Viszont elkövették azt a hibát, hogy erről a tényről még a közmédiának sem szóltak, ugyanis az MTI először még így tudósított az eseményről:

A csütörtöki találkozó után tartott sajtótájékoztatón Orbán Viktor arra figyelmeztetett, hogy az érintett területekről diverzáns csoportokat küldhetnek Európába, és ennek az eredménye a terror.

Majd 16 perccel később jött a javítás, hogyaszongya:

a második bekezdés: A csütörtöki találkozó után a  k ö z m é d i á n a k  nyilatkozva Orbán Viktor arra figyelmeztetett, hogy az érintett területekről diverzáns csoportokat küldhetnek Európába, és ennek az eredménye a terror.

De itt még nem ér véget a furcsaságok sora, ugyanis miközben az RTL Klub stábja a terembe jutásért küzdött megérkezett Kovács Zoltán kormányszócső és megkérte a stábot hogy tartsák tiszteletben ezt a döntést, amivel a NATO-főtitkár csapata is egyetért, hogy ez itt kérem nem sajtótájékoztató. Csak hogy, az RTL volt olyan rafkós, hogy megkérdezték később a NATO sajtóosztályát, akik meg elárulták, hogy a sajtóeseményeket mindig a fogadó ország szervezi, ergo közük nincs a döntéshez.

Havasi “több mint testőr” Bertalan persze szintén részt vett ebben az orális "adj király katonát" játékban és hozta a saját stílusát, közölte, hogy itt nem lehet forgatni, ezért kitiltás járhat és az őrség segítségét kérte a stáb eltávolítására. Berci kemény gyerek, mindig is tudtuk.

Aztán jött  Kövér “Thug Life” László rendet vágni és a 9/2013. számú házelnöki rendelkezés alapján kitiltotta a Parlamentből az RTL Klubot, egészen addig, amig az RTL Klub meg nem ígéri, hogy ezentúl jó gyerek lesz.

RTL KLUB Kövér László Havasi Bertalan sajtószabadság

Hogy miért? Mert megteheti:

RTL KLUB Kövér László Havasi Bertalan sajtószabadság
Részlet a házelnöki rendelkezésből


Mondjuk az továbbra is felvett némi kérdést, hogy néhány munkatárs “vétke” miatt, hogy engedheti meg magának Kövér László házelnök, hogy a legnagyobb magyar kereskedelmi csatornát úgy ámblokk kitiltja a Parlamentből.

Nincs itt semmi látnivaló a sajtószabadság csak úri mulatság, kérem szépen.