Ami lassú folyamat, de nagyon hatásos és végül átcsaphat erőszakos tettekbe.

Begyűrűzött Európába a rettegés. A félelem már egy ideje itt volt, akkor jött, amikor a migránsok. De nem velük. A félelmet a szélsőséges gondolkodású, hatalomittas vezetőink gerjesztették politikai maszatolás közben, mert könnyebb feszültséget kelteni, mint a problémát megoldani. Ezek azok az emberek, akik most kéjesen nyalogathatják az egójukat, miközben mantrázzák:

Én megmondtam!

 

Amikor először értesültem a párizsi terrorról, még nem gondoltam volna, de amikor jött a hír, hogy az Iszlám Állam vállalta magára a tettet, akkor már rögtön tudtam: itt bizony kőkemény migránsozás jön, megint. Azért mondom, hogy megint, mert egy ideig csönd volt, a drótkerítés nem csak a problémát terelte el, de az emberek figyelmét is. 

Azt már mondanom sem kell, hogy a muszlim-migráns-terrorista szóhármas úgy összefonódott, ahogy egy villamos sem fog. És migráns most már mindenki, aki a jobb élet reményében A-ból B-be gyalogol.

Van különbség!

Pedig! Pedig a migránsok pont az elöl menekülnek, ami most Párizsban történt. Mert a terror mindenütt jelen van évről-évre és sajna egyre sűrűbben arcon csapja az európaiak arcát is a robbantás szele, de a jelenség globális probléma. Pláne probléma Szíriában.

Mert egyszerűen vannak olyan emberek, akiknek annyira silányult a gondolkodásuk, hogy számukra a céljaik elérésére csak az erőszak lehet eszköz. És most nem fogok vallási fanatizmusról beszélni, mert teljesen felesleges okokat keresni a tettek mögött: a terrorra nem lehet magyarázat és nem lehet bocsánat. Az erőszak nem megoldás, hanem probléma. Probléma, amit meg kell oldani.

És most felköpök, aláállok és felnézek

Mert baromi nehéz erőszakra, nem erőszakkal felelni, olyan erőszakkal, ami közben szintén megsérülhetnek ártatlan civilek, akiknek csak egy bűnük volt, rosszkor voltak rossz helyen.  Nem vagyok naiv, egy bomba nem fog morálisan mérlegelni egyszerűen csak becsapódik oda, ahol feltehetően a terroristák vezetői vannak, de sosem néz körbe

A migránsok csak annyiban különböznek tőlünk, magyaroktól, hogy úgy tűnik, hogy ők rosszabb helyre születtek mint mi. Más kultúra más vallás, más öltözködés? Ugyan már, mintha ezek számítanának. Magyar kultúráról beszélni egyébként is gyakorlatilag verbális harakiri lenne.

Áldozathibáztatás

A terroristák egyik célja a félelemkeltés, ehhez nagyon értenek, elég csak Magyarországon körbenézni. Még "aktivistáik" is vannak itt, olyan emberek, akik úgy csapnak le az ingyen lájkra mint gyöngytyúk a langyos takonyra.

Itt van például Hajdú “lájkkurva” Péter, aki képes a közel százezer rajongóval rendelkező Facebook oldalára egy olyan linket kitenni, amely mögött található szöveg - elnézést, de újságírói értelemben sosem neveznék egy ilyen karakterhalmazt cikknek - azt taglalja, hogy a migránsokkal érkeztek a terroristák Párizsba. Mindezt akkor, amikor még alig volt hiteles információ a történtekről.

Hajdúnak, aki a médiában dolgozik, nincs annyi esze, hogy tudja, hogy egy közszereplőnek iszonyatosan nagy felelőségge van. Akinek a hangja ilyen sok emberhez eljut az vegye már a fáradtságot és ellenőrizze le a forrását, hiszen könnyen megálapítható, hogy az általa megosztott oldal egy hatalmas kamu, álhíreket terjesztő szemét. Ennek a kupacnak tulajdonosa semmi másra nem törekszik, csak hogy folyjon a lové a Google Adsense-től. Amit hiszékeny, félrevezetett emberek látogatásai hoznak.

A hirtop.in "érdekes" domain adatai

És egy ilyen embert nem lehet szakmai értelemben szarkupacnak nevezni? Természetesen mosdatta később magát, de ettől csak egyre szutykosabb lett. Egyszerűen összemosta a migránsokat a terroristákkal. Gyűlölet kelt szombaton, de vasárnap már ott szurkol a magyar-hollandon, mivel a lájk abból is jön. Ami nézettséget hoz, neki az kell, mindegy milyen áron.

De ott van még a Jobbik is, akik mostanában azzal kampányolnak, hogy nem ők mennek középre, hanem a közép jön feléjük, nyilván politikai értelemben. És most már nem nácik, hanem XXI. SZÁZADI NÉPPÁRT. Persze attól még, hogy az elnevezés változik az ideológia még maradt, ugyanis sikerül egy tollvonással összevonniuk nekik is a migránsokat a terroristákkal.
Szerdán már tüntetnek is ez ügyben, persze a kvótára hivatkozva. Korábban a migránshelyzetből nem sikerült politikai előnyt kovácsolniuk a Fidesszel szemben. Na de majd most!

Tanulság?

A terroristák buta, szüklátókörű, tájékozatlan és boldogtalan emberek, akik úgy érzik, hogy a boldogságukat csak terrorral érhetik el. De ők sem erőszakkal kezdték, hanem ahogy azt illik, jó kis agymosással. Személyiség nélküli embereket iszonyatosan könnyű befolyásolni és irányítani. És van az elhülyülésnek egy olyan szintje, amikor magadra csatolod a bombát…

Tudják ezt a hazai lájkkurvák is, pontosan tudják mi kell a népnek és milyen könnyű manipulálni a tudatlanokat. És itt bizony a gyűlölködésre nagy igény van, amit ők ki is használnak és nem foglalkoznak a kérdéssel: Akarom-e, hogy erre legyen igény!

Nagyon remélem, hogy a hazai lelki szegények, csak fotelből kemények és sosem lesznek csipőből is azok!